Islam Agama Keamanan

Member Bloger :

Ahad, 15 November 2009

PR AKAN BEBASKAN SISTEM MAKLUMAT :
Oleh Dzulfikar Mashoor
KUALA LUMPUR, 15 Nov: Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad berkata, pendekatan dan tawaran yang perlu dibuat oleh Pakatan Rakyat adalah membebaskan maklumat sepenuhnya apabila berjaya memerintah negara nanti.
Ini kerana, dengan cara inilah sistem demokrasi akan dapat berjalan dengan baik dan rakyat mendapat peluang untuk memilih dengan tepat berdasarkan maklumat di masa depan.Beliau berkata demikian dalam seminar anjuran Parti Sosialis Malaysia petang semalam.
Dalam forum itu juga, Khalid melahirkan keyakinan, sistem dua parti adalah yang terbaik untuk negara ini dalam suasana sekarang." Walaupun (dari) segi ideologi kita mungkin dari sumber yang berbeza, tapi akhirnya akan perjuang pada matlamat yang sama iaitu menggantikan Umno BN...dengan syarat perlu liberalisasi pendekatan agar sesuai dengan keperluan politik semasa."Apa yang kita nak buat sekali pun, kita perlu lihat realiti politik. Saya rasa sistem dua parti (sistem) penyelesaian terbaik di Malaysia, tidak ada retorik (dan) tidak lagi ideal. Ia lebih praktikal," jelas Khalid dalam Seminar Sosialisme 2009 anjuran Parti Sosialis Malaysia (PSM).
Beliau yang juga AJK Lajnah Politik PAS Pusat berpendapat usaha meliberalisasikan pendekatan parti-parti pembangkang tersebut termasuk saling kerjasama dalam memperbetulkan semula beberapa persepsi salah rakyat terhadap perjuangan Pakatan Rakyat."Kalau nak laksana ia (sistem dua parti) secara realistik, saya sebagai ahli PAS perlu bersedia jelaskan pada Melayu (bahawa) DAP bukan cauvenis Cina dan DAP juga kena cakap pada orang Cina yang PAS ini bukan parti pelampau Islam seperti yang dipropaganda BN dalam media."

GULA-GULA BARU PAKATAN RAKYAT,
SEJAUH MANA KEBENARANNYA..?
JANGAN TUNGGU NAK PERINTAH NEGARA,
BUKTIKAN DAHULU PERLAKSANAANNYA
SETELAH MENAWAN
NEGERI SELANGOR, KEDAH DAN P.PINANG..
JANGAN CAKAP TAK SERBA BIKIN
ATAU
PAKU DULANG PAKU SERPIH...
ATAU
2 x 5
BUKTIKANLAH..

Tiada ulasan: