Islam Agama Keamanan

Member Bloger :

Khamis, 22 Oktober 2009

GEMPAR..Ikan Duyung Di Kudat, Sabah.

IKAN DUYUNG MENYERUPAI MANUSIA
MATI TERDAMPAR
DI PULAU BALAMBANGAN,
BETUL KE ???

02 Okt. 2009. Baru-baru ini di Kudat, Sabah telah digemparkan dengan klip video ikan duyung separuh manusia, separuh ikan yang mati terdampar di Pulau Balambangan. Sebuah pulau berdekatan Pulau Banggi, dalam daerah Kudat. Klip video ini disebarkan dengan cepat melalui khidmat pesanan ringkas. Kononnya bangkai ikan duyung ini ditemui oleh sekumpulan pelajar UMS di pulau Balambangan (itu khabar yang saya dengar dari mulut ke mulut).
Lihat klip video ini:
(Klip video ikan duyung yang dikatakan terdampar di pulau Balamabangan) :

Sebaik saja saya melihat klip video ini, saya terus membuat penyelidikan bagi menjawab teka-teki mengenai kesahihan klip video berkenaan. Sila berkunjung ke laman ini: http://www.disclose.tv/action/viewvideo/10441/Dead_Mermaid_Found_After_Hurricane_Ike/

Di laman web Disclose.tv, truth revealed, mereka mengatakan bahawa objek menyerupai ikan duyung ini sebenarnya rekaan seorang artis terkenal Juan Cabana. Laman web Disclose.tv juga turut menyiarkan klip video ini dengan objek ikan duyung yang sama, cuma penggambaran klip video dilakukan di tempat yang berbeza (walaupun hampir sama) Selain dari tempat penggambaran yang berbeza, klip video yang dihantar di Disclose.tv sudah agak lama iaitu pada tahun 2008.

Anda boleh bandingkan kedua-dua klip video ini selepas anda menontonya. Banyak lagi laman web yang mengaitkan Juan Cabana dengan makhluk-makhluk ganjil ciptaanya. Rajin-rajinlah cari informasi berkaitan ikan duyung berupa manusia ini di Google. Di sini ada beberapa ekor makhluk ganjil yang sempat saya download dari laman web ini:

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.viewcustom&friendId=103746561&blogId=343686561&swapped=true

Ikan duyung aneh yang dikatakan pernah terdampar di Malaysia sekitar tahun 2006.

Bagaimanapun terpulanglah kepada anda untuk menilainya. Kita berhak untuk mengakui dan menolaknya. Dalam dunia maya ini, semua yang mustahil, tidak mustahil menjadi sesuatu yang tidak mustahil lagi. Namun segalanya mungkin.. kerana ianya tidak mustahil bagi Allah s.w.t. untuk mengwujudkan sesuatu mengikut kehendak dan iradah-Nya. Walau bagaimanapun, kita wajib patuh dan taat segala perintah Allah s.w.t. dan berusaha menjauhi larangan-Nya.

Semoga ceria-ceria selalu... Wallahu A'lam..

2 ulasan:

zedmagel berkata...

Salam Bro Selempang Merah,

BP kat mane ye? Boleh join ngeteh blogger BP nanti.

Tak tau nak kata, ikan duyong tu dongeng ke betul. Masa kecik-kecik saya ingin sangat untuk bercinta dengan puteri duyung.

Rumah kat tepi laut, tapi yang sering kelihatan ikan lumba-lumba jek..

Selempang Merah berkata...

Salam zedmagel..

BP di Tmn Bkt Pasir..
Tapi, saya skrg masih bertugas di Sabah..

Ikan duyung.. Ianya perkara yang tdk mustahil bg Allah s.w.t.

Wallahu a'lam.